MAREKI TERVISELEHT

2/28/2006

Kakaotooted vähendavad südamehaiguste riski

Hollandi teadlased avastasid, et regulaarselt kakaouba sisaldavaid tooteid tarbivatel vanematel meestel on keskmisest madalam vererõhk ning nad surevad harvemini südame-veresoonkonna haigustesse, teatab BBC. Kakaouba on seostatud südametõbede alanenud riskiga juba alates 18. sajandist, ent teadlased on alles nüüd uuringute käigus sellele arvamusele kinnitust leidmas. Shokolaaditoodetes leidub aineid, mida seostatakse vererõhu alandamise ning veresooni vooderdavate rakkude parema tervisega, ent hollandlaste hinnangul on kakao terviseplusside taga ka selles leiduv suur kogus antioksüdante. Toitumiseksperdid hoiatavad siiski, et leid ei peaks kedagi sundima igapäevaselt suuri koguseid shokolaadi sööma, sest nii võib tervisele pigem kahju teha.