
Viie aasta vältel 22.000 inimese söömisharjumusi ja muutusi kehakaalus jälginud teadlased leidsid teadusliku kinnituse arvamusele, et kehakaalu aitab kontrolli all hoida lihatoodetest hoidumine,
kirjutab Reuters. Uuringus jälgitud inimestest võttis kehakaalus juurde enamik inimesi, ent ennekõike just taimetoitlased ja
täistaimetoitlased, ent ka kala eelistavad inimesed kogusid lisakilosid lihasööjatest oluliselt vähem, selgub ajakirjas
International Journal of Obesity tutvustatud uuringust. Uurimistööd juhtinud Oxfordi ülikooli teadur Tim Key märkis, et vastupidiselt üsna populaarsele teooriale, mille kohaselt aitab kehakaalu tõusu vältida valgurikka toidu söömine ning süsivesinikest hoidumine, annab tegelikult positiivse efekti hoopis lihatoodete toidusedelist väljaarvamine. Teadurid toonitavad, et kehakaalu teiseks oluliseks võtmefaktoriks on füüsiline aktiivsus.
<< Home