Uuring: kakao hoiab näonaha noorena
Saksamaa Heinrich Heine ülikooli teadurite väikesemahulises uurimistöös leiti vihjeid ses suunas, et regulaarne kuuma kakao tarbimine võib hoida näonaha noorena, vahendab Reuters. Eksperimentide käigus selgus, et kolme kuu vältel igapäevaselt antioksüdantide rikkast kakaosordist valmistatud kuuma jooki tarbinud naiste näonahk oli võrdlusgrupi liikmete näonahaga võrreldes pehmem, paremini niisutatud ning vähem vastuvõtlik päevituskahjustustele. Uurimistöö kaasautori dr Wilhelm Stahli hinnangul on kakaojoogi positiivse toime taga selles leiduvad antioksüdandid flavonoolid, mida leidub toiduainetest veel tees, veinis ja paljudes puu- ja köögiviljades. Mitmed varasemad uurimistööd on näidanud, et need looduslikud ühendid parandavad verevarustust ja veresoontes toimuvaid protsesse ning sakslaste ajakirjas Journal of Nutrition tutvustatud uuring näitas, et vähemalt näonaha verevarustuse küsimuses võib see väide tõele vastata. Tegemist on järjekordse lisaga teaduslike avastuste reas, mis viitavad võimalusele, et tumedal shokolaadil võib olla mitmeid tervist parandavaid omadusi ning mõningail andmeil võib selle mõõdukas tarbimine tugevdada ka südametervist ning normaliseerida vererõhunäitajaid. Stahl tuletas siiski meelde, et kakaotoodetel on suur kalorisisaldus ning lisas, et tõenäoliselt on sarnane näonahka noorendav mõju ka puu- ja juurviljades leiduvatel flavonoolidel.
<< Home