
Ajakirjas
Annals of Internal Medicine tutvustatud Euroopa teadurite uurimistööst selgus, et kõigist taimeõlidest on südamele parim külmpressitud
oliiviõli,
teatab Reuters. 200 tervet meest hõlmanud uurimistöös leiti, et
antioksüdantidest looduslike ühendite
polüfenoolide sisalduse poolest rikas külmpressitud oliiviõli vähendab südamehaiguste riski enam kui töödeldud oliiviõli. Just polüfenoolide suur sisaldus on teadurite hinnangul külmpressitud oliiviõli tervislikkuse üheks oluliseks põhjuseks. Uurimistööd juhtinud Barcelona meditsiiniuuringute munitsipaalinstituudi teadur Maria-Isabel Covas selgitas, et tegelikult on külmpressitud oliiviõli ainus toiduvalmistamiseks kasutatav õliliik, milles leidub suures koguses polüfenoole, kuna muud tüüpi õlist kaovad need
rafineerimise käigus praktiliselt täielikult. Just sel põhjusel leidub polüfenoole vähem ka "tavalises" oliiviõlis, kuna see kujutab enesest külmpressitud ja töödeldud oliiviõli segu.
<< Home