
Ajakirjas
Journal of the American Dietetic Association tutvustatud USA teadurite uurimistööst selgus, et regulaarne
täisteratoodete tarbimine võib alandada
vererõhku inimestel, kel on mõnevõrra normaalsest kõrgem vere
kolesteroolitase,
teatab Reuters. Dr Kay M. Behall ja ta kolleegid analüüsisid väiksemahulises uurimistöös
lahustuvate kiudainete (oder) ja
mittelahustuvate kiudainete (nisuterad ja pruun riis) tarbimise mõju seitsmele meesterahvale, üheksale
menopausieelses vanuses naisele ja üheksale menopausijärgses vanuses naisterahvale, kellel kõigil oli mõnevõrra normaalsest kõrgem vere kolesteroolitase. Täisteratoodete tarbimine alandas katsealustel olulisel määral nii
süstoolset kui ka diastoolset vererõhku. Kuigi täisteratooted andsid positiivse efekti kõigi võrdlusgruppide puhul, oli menopausijärgses vanuses naisterahvaste seas vererõhu langusnäitaja kõige madalam. Uurijad toovad esile sellegi, et toidukordades täisteratoodete osakaalu suurendades on võimalik ka kehakaalu langetada.
<< Home